dinsdag 29 maart 2011

Paashaasje


Op zoek naar een leuk zelfmaakidee voor Pasen? In de rubriek Gratis Zelfmaakideeën op onze site vind je nu een patroon om een vrolijk paashaasje te maken. Als je eenmaal aan de slag bent heb je direct zin om er nog een paar te maken! Een met roosjesstof, een met ruitjes, een met stippenstof, of juist met felle bloemen... Een heel knollenveld vol vrolijke paashazen! Je krijgt gewoon de zomer in je bol van dat lekkere weer.

zaterdag 19 maart 2011

Tashanger


Op dit moment ben ik helemaal 'into' tashangers. Ze zijn ontzettend simpel te maken, je kunt er lekker je creativiteit op loslaten, je kunt ze zo gek, bont en wild maken als je wilt en je kunt ze overal aan hangen. Bovendien zijn tashangers erg leuk om cadeau te geven, speciaal gemaakt voor die ene persoon! Voor de Handwerkbeurs in Zwolle heb ik laatst snel even deze gemaakt. Alles wat je nodig hebt is: een tashaakje, een sleutelring, heel veel lintjes, een houten Baboushka, roosjes, een belletje etc! Ook zo'n tashanger maken? Kijk in onze webshop voor alle materialen!

maandag 14 maart 2011

Knopen


Tijdens de Handwerkbeurs in Zwolle ontmoette ik ontwerpster Marijke van Groen. Zij was door de beursorganisatie uitgenodigd om haar werk te promoten. Marijke maakt van oude knopen exclusieve armbanden. Elke armband is uniek en wordt met veel smaak en liefde gemaakt. Marijke maakt regelmatig armbanden in opdracht waarin bijvoorbeeld knopen verwerkt worden met een speciale herinnering, van knopen uit een knopendoos van een dierbare of stofknopen te verwerken met stof van een zelfgemaakte creatie.

De knopenarmbanden worden tegen kostprijs vervaardigd. Met een groot deel van de opbrengst wordt de Stichting Kinderhulp Afrika ondersteund. Deze stichting is actief in Uganda en biedt onderwijs en medische zorg aan weeskinderen. In veel opzichten een bijzonder initiatief!

zondag 13 maart 2011

Rosie Flo
Gisteren heerlijk even de stad in geweest met mijn tweelingzus. De binnenstad van Amersfoort is een leuke plek en wordt steeds leuker! Er komen steeds nieuwe bijzondere winkeltjes bij en gezellige horeca-gelegenheden. Eerst even gestruind bij Jans Pakhuys aan de Grote Sint Jansstraat. Ik heb daar al eens staan kijken naar geinige kleurboekjes van Rosie Flo. Nu hadden ze ook 'kleurposters' (colouring posters). 'Just add heads, legs and arms' aldus de verpakking. En inkleuren natuurlijk. Mijn dochter van bijna 6 was meteen enthousiast en we zijn vandaag begonnen met hoofden knippen uit tijdschriften. Een leuk projectje om samen aan te werken. Wordt vervolgd!
Toen door naar Keizer & Keizerin aan de Zuidsingel 72. De leukste kinder(cadeau)winkel van Amersfoort en ze hebben ook hele mooie kleding voor hippe mama's! Naast deze winkel opent binnenkort Theefeestje haar deuren. Dé plek voor het inkopen van hippe bakmaterialen, het volgen van workshops en proeven van de lekkerste taarten en cupcakes! Na wat geslenter in het lente-zonnetje nog een broodje bij Coffee Corazon en we kunnen er weer even tegenaan... Fijne week allemaal!

vrijdag 11 maart 2011

Brei-dag
De laatste keer dat ik gebreid heb is schat ik ruim 30 jaar geleden... Hier zit ik samen met mijn tweelingzus braaf op de bank bij oma te breien. Aan de pop op de grond te zien waren we Barbie-kleertjes aan het breien. So cute! Zou ik het nog kunnen? En kun jij het? Of wil je het (weer) leren? Kom dan op 1 of 2 april naar de Breidag in Nieuwegein. Kijk voor meer informatie op www.breidag.nl.