donderdag 3 juni 2010

Buitenhuisje

Foto: at Home juni 2003

Vanavond met manlief gebrainstormd over De Zomervakantie. Help, die begint al over 4 weken! Gaan we nog weg, wanneer, wat gaan we doen? We zijn net terug uit Italië (waaat!! vier weken geleden alweer?). Twee weekjes La Dolce Vita. Het is wel weer even mooi zo.

Maar toch... wat mij nou eens leuk lijkt is om gewoon 6 weken lang een huisje te huren in de buurt. Even eruit maar toch zo dichtbij dat het 'gewone' leven ook nog een beetje doorgaat. Heen en weer pendelen tussen vakantie en werk. Gewoon een gezellig kneuterig houten huisje met wat groen er omheen, maar wel comfortabel. Alles wat ik verder nodig heb is een laptop en een naaimachine!

Bij het hardop uitspreken van deze wens, herinner ik mij opeens de multomap in het stookhok op zolder met de sprekende titel 'Inrichting Tweede (droom)huis'. Hierin verzamelde ik foto's en reportages uit woonbladen voor 'ooit als'.
Als ik ooit de Staatsloterij win wil ik immers mijn eigen buitenhuisje! Ik kan het niet laten de map even op te snorren. Sommige knipsels zijn al 7 jaar oud. Grappig om te zien dat je smaak verandert met de jaren maar dat ik andere foto's nu ook weer zou uitscheuren.Foto: Module recreatiewoning, ontwerp Piet Boon, uitvoering K&A. www.module.nu

Voor in de map zit een folder van een PRACHTIGE recreatiewoning ontworpen door Piet Boon. Gezien op de Woonbeurs 2008. Om van te watertanden! Zo mooi en stijlvol. Strak maar toch sfeervol. Uit nieuwsgierigheid ooit achteraan gebeld wat zoiets moest kosten. Daarover kon toen nog geen uitsluitsel worden gegeven. Waarschijnlijk heel wat spaarpotjes omkeren!

Verderop in de map een kleurrijke reportage uit een oude Esta over 'strandhuisjes'. Dat spreekt ook altijd tot de verbeelding. Zo'n krakerig houten huisje aan de voet van de duinen, helemaal van jou! Ik lees snel even de koppen in het artikel: 'Ik werk tussen de vakantie door, zo voelt het' en 'Thuis is alles strak en wit, maar hier hou ik van leuke details en kleur'. Oh ja, geweldig... dat wil ik ook!

Foto's:
VT Wonen-special Binnenkijken in het buitenland.

Achterin een VT Wonen-special 'Binnenkijken in het buitenland: inspirerende droomhuizen'. Zo te zien een boekwerkje uit het pre-Euro-tijdperk maar de foto's zijn nog even prachtig. Kijk die zomerse veranda, lavendelblauw geschilderd met witte kozijnen. En die zonneluifel gemaakt van een simpel doek met palen. En oh, die romantische schommel in de boomgaard. Mijmer mijmer... Daar wordt een mens blij van.

Helemaal onderop de stapel een reportage gescheurd uit ariadne at Home juni 2003 'Buitenhuisje in wit met romantische rozen-roze' (foto bovenaan). Wat vond ik dat toen mooi zeg. Het is nog steeds een plaatje! Een schattig zomerhuisje met witgeverfde houten kraaldelen, romantische plaids en kussentjes en meubels van de vlooienmarkt. 'Ik maak me hier geen zorgen of het er allemaal wel perfect uitziet,' staat er boven de sfeervolle foto's. Dat gevoel is toch onbetaalbaar?

Nu maar hopen dat ik genoeg geld win voor twee huisjes want ik kan weer eens niet kiezen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten