donderdag 18 december 2014

Kerst-tractatie

Ik vind het altijd leuk om met Kerst naast gewone kerstkaarten wat 'driedimensionale' kerstgroeten te maken. Een bedankje voor de juf, een aardigheidje voor de buren, een attentie voor een lieve vriendin. Het is maar net hoe het uitkomt. Dit jaar zijn het kerstlollies geworden.

Copyright: Hip Handwerk

Het vergt even wat oefening maar ze zijn supersimpel om te maken. Je hebt nodig: marshmallows (Haribo Shamallows), Chocodip Bruin (Dr. Oetker), rode mini-smarties (uit doosjes van Nestle), choco crisps wit (potje bakafdeling Albert Heijn), pak zoutjes Megamix met daarin o.a. pretzels in de vorm van letters (Albert Heijn), lolliestokjes (Xenos), rood-geruit washi-tape, piepschuim blok of oase om lollies in te kunnen steken.

Prik een marshmallow op een lolliestokje. Smelt de chocola volgens de gebruiksaanwijzing. Doop de marshmallow in de chocola. Prik de lollie in het piepschuim of oase en laat even drogen (niet helemaal hard!). Neem uit de 'letter-pretzels' twee letters C en leg deze als gewei op de lollie. Maak daarna van de smartie en de crisps een gezichtje. Maak van tape een sjaaltje om het stokje. 
Als je letters C op zijn kun je ook andere letters gebruiken om 'geweitjes' te maken, zoals twee G's, twee F's, gebruik gewoon je fantasie! Met een cellofaanzakje erom ziet het er al super leuk uit. Maar je kunt de tractatie ook nog meer aankleden zoals hieronder te zien is.


Vorig jaar in de kerstopruiming bij IKEA een voorraadje kartonnen bekers ingekocht met een lekker groot formaat (35 cl.), rood-wit geruit en gestipt. Hierin deed ik een zakje Hot Chocolate Mix van Nestle en de kerstlollie, opgevuld met witte minimarshmallows. Cellofaan er overheen, rood-wit 'bakers twine' (Action) er omheen wikkelen en klaar!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten