maandag 17 november 2014

DIY: Hertje van hout

Behept zijn bent met het zelfmaak-virus is soms best lastig. Je kunt nooit door de stad lopen of in tijdschriften bladeren zonder te denken 'wat een leuk idee, dat kan ik ook zelf maken'. En het bezoeken van Pinterest en Welke.nl leidt steevast tot een uitdehandgelopen surftocht langs de meest leuke, creatieve en inspirerende zelfmaakideeën die snel nog even gepinned moeten worden op je persoonlijke pagina's. Weer een item erbij voor je 'to do-'lijstje...
Zo kwam ik laatst bij een prachtig bloemenzaak dit prachtige hert tegen van House Doctor.


De radartjes in mijn hoofd gingen lopen. Wat lijkt me dat leuk om een keer te maken van hout. Lekker klooien in de tuin met wat hout, spijkers en een hamer en dan zo'n leuk beest in elkaar timmeren. Als decoratie voor in de tuin ofzo. De heer des huizes had gelukkig net hout gesprokkeld dus dook ik blij als een kind in de stapel verzaagde houtblokken en takken op zoek naar mooi materiaal.


Onder het motto 'use what you have' had ik mezelf voorgenomen het te doen met het hout dat voorradig was en de stukken niet te verzagen of te kloven. Dat was nog een hele uitdaging om onderdelen bij elkaar te zoeken die samen een kop, een nek, een lijf, vier poten en een staartje konden vormen. En dan ook nog een beetje leuk in verhouding! 

Het hertje had ondertussen ook al een bestemming gekregen, namelijk als kerstdecoratie in de lunchroom van mijn zus. Dus werd mijn zwager ingeschakeld om het beest in elkaar te schroeven (spijkers waren toch geen optie). Het moeilijkste van alles bleek nog een gewei te vinden. Gelukkig had ik nog wat gedroogde takken liggen in de garage. Met behulp van een snoeimes de boel verknipt en de takjes met spijkers vastgezet. En zie daar, Rudolf het rendier is klaar. Nu wil ik er zelf ook nog eentje!1 opmerking:

  1. Die ziet er stoer uit, en is ook wat groter geworden dan het gekochte exemplaar, maar ik zou bijna zeggen: doe mij er ook zo een ��
    Groetjes, Corine

    BeantwoordenVerwijderen