vrijdag 28 november 2014

Geef in december een kip, koe of naaimachine cadeau


In de laatste maand van het jaar draait alles om cadeaus geven en krijgen. Sinterklaas en de kerstman draaien overuren om iedereen weer blij te maken met de mooiste geschenken. De ontwikkelingsorganisatie 1We - One World Experience - haakt in op dit thema met een originele boodschap. Geef nu eens niet een cadeau aan je zoon, dochter, vader of moeder maar geef iets namens die persoon. Daarbij gaat het natuurlijk niet om sokken, een stropdas of parfum maar om zaken waar kansarme mensen in Bangladesh behoefte aan hebben. Met een kip (5 euro) of een stuk gereedschap (10 euro) geef je deze mensen een tool in handen om een structureel inkomen te verdienen.


Naaimachineproject
Een van de 'cadeausuggesties' betreft een naaimachine. Met het aanbieden van naaimachines worden Bengalese vrouwen in staat gesteld een inkomen te verdienen. Het doel van het project is dat vrouwen in coöperatief verband gezamenlijk aan de slag kunnen. Door hun krachten te bundelen, kunnen ze - naast bestellingen van familie en dorpsbewoners - ook grotere opdrachten aannemen. Zoals het naaien van uniformen voor scholen en bijvoorbeeld het streekziekenhuis. Lees meer over dit fantastische project op de website van 1WE.

Digitale cadeaukaart
Koop je een van de 1We-cadeaus, dan ontvang je per e-mail een digitale cadeaukaart. Deze kun je printen voor of doormailen aan de ontvanger. Kijk voor meer informatie en alle cadeausuggesties op www.1WE.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten