zondag 5 april 2015

Vrolijk pasen! DIY Paaskrans
Voor deze paaskrans liet ik mij inspireren door een zelfmaakidee van de blog Remodelacasa. In plaats van een 'table center piece' heb ik een paaskrans gemaakt en ook wat materiaalgebruik betreft heb ik het mezelf wat gemakkelijker gemaakt. Handig als je - net als ik - altijd meer ideeën hebt dan tijd...

In het oorspronkelijke idee wordt gewerkt met echte eieren die je moet schoonmaken en verven. Zo ben ik ook gestart met dit project maar het was een enorm gepruts! Vooral het mooi egaal schilderen van de eieren werd geen succes en zo ging ik op zoek naar plastic eieren. Als snel gevonden bij XENOS dus zo kon ik toch nog mijn paasdecoratie afmaken. Bij het oorspronkelijke idee wordt gebruikt gemaakt van geverfde rijst als vulling voor de eitjes (geeft heel leuk effect!) maar ik koos voor kant-en-klare geverfde raffia. Dit geeft ook nog eens een leuk gras-effect aan het geheel.


 
Je hebt nodig:
- Een basiskrans van fijne takjes (wit of zelf wit te verven)

- Plastic eieren (XENOS)
- Plastic mini-eitjes (XENOS)

- Houten paashangertjes (HEMA)
- Groen raffia (ACTION)

- Lijmpistool
- Scherp stanleymes


Aan de slag!
Haal de lintjes van de plastic eieren en snij (heeeeeel!) voorzichtig de eieren in. Varieer per ei in snijvorm voor een speels effect.


Lijm alle eieren met het lijmpistool op de krans.


Pak plukjes van het raffia, zet met het lijmpistool een dot lijm in de eierhelften en lijm het raffia vast. Lijm vervolgens de houten figuurtjes in de eierhelften. Lijm wat mini (plastic) eitjes tussen de grote eieren.

Voeg wat toefjes raffia rondom de krans. Eventueel kun je de krans verder nog versieren met kunstbloemetjes. Je kunt de krans ophangen of neerleggen op een taartplateau en er alsnog een 'table center piece' van maken door er kaarsen in te zetten, chocolade-eitjes, broodjes etc.

Vrolijk pasen!


2 opmerkingen: