dinsdag 16 juni 2015

Hippie summer vibes... DIY tie dye shirt.

Afgelopen winter bezocht ik de KreaDoe samen met mijn tienerdochter. Een heerlijke creatieve beurs om materialen te kopen voor mijn eigen hobbies maar ook superleuk om door middel van workshops nieuwe technieken te leren. Zo stond 'tie dye' (textielverven met een soort batik-effect) hoog op mijn 'wish list'. Ook nog eens bijzonder geschikt om met jonge meiden te doen!
Shirts, broekjes, jurkjes met shawls met 'tie dye'-effect zijn nog steeds superhip, dus wij lieten ons graag inwijden in de geheimen van het textielverven. 
Met de zomer in aantocht leek me dit wel leuk een onderwerp voor deze blogpost. Op onderstaande foto's kun je zien hoe we terplekke een t-shirt met een hart-patroon maakten. De verfpoeder was al gemengd en kon tijdens de workshop zo vanuit het flesje op de stof worden aangebracht. We kregen het shirt nat mee in een plastic zakje. De verf moest nog even twee dagen intrekken en daarna in het bad uitspoelen maar! 1. Neem een wit shirt, maak het nat en wring het goed uit
 2. Vouw het shirt in de lengte dubbel en leg het op een tafel. 
 3. Teken met een pen een half hart op het shirt.
 4. Bundel het shirt vanaf het middenpunt van de hartvorm. Doe dit zo dat je daarbij de lijn van de hartvorm zo nauwkeurig mogelijk volgt. Hoe nauwkeuriger je dit doet, hoe mooier de hartvorm wordt. Wikkel een elastiekje strak op de getekende lijn.
 5. Wikkel nu nog twee elastiekjes op afstand van elkaar.
 6. Neem de flacon met roze verf en besprenkel de punt (dit wordt straks het hart).
 7. Neem de flacon met blauw verf en besprenkel de tweede ring.
 8. De derde ‘ring’ verf je weer blauw.
 9. Daarna weer een stuk roze.
 10. Sluit af met blauw.
 11. Laat het geverfde shirt twee nachtjes intrekken (hoe langer intrekken hoe beter de verf pakt).
 12. Knip de elastiekjes los en uitspoelen maar!

  Geen opmerkingen:

  Een reactie posten