dinsdag 25 augustus 2015

DIY: vrolijke speeltent


Ik weet niet hoe het bij jullie thuis zit, maar mijn kinderen zijn altijd dol op tentjes maken. Kleedjes, dekentjes en kussens in alle soorten en maten worden van tijd tot tijd uit het hele huis verzameld om 'een tent' te maken. Tussen de bank en de vensterbank, onder de tafel, onder de glijbaan, met en zonder knijpers. Geen plek is te gek!
Hierdoor heb ik als moeder een soort 'tenten-tik' ontwikkeld. Leuk al die lapjes en dekentjes, maar er moet toch een echte tent komen? Fraai vormgegeven, liefst met een thema, liefst passend bij de rest van het interieur. In die zoektocht zijn er al heel wat tentjes in huis verzameld. Een soort mini-partytent in prinsessenstijl, een wigwam van roze stippenstof, een rood-geruite lap die je over de schommel kunt draperen. Mijn laatste creatie is naar mijn idee echt professioneel gelukt! Compleet met houten latten, bontgekleurde stof en bijpassende striklinten. Simpel op- en af te breken en - niet geheel onbelangrijk - makkelijk op te bergen! Met de herfst in het vooruitzicht en - hopelijk niet al te veel - regenachtige dagen is dit het ideale speelgoed.
Overigens spelen mijn kinderen  nog steeds met de dekentjes en niet alleen met 'mama's tent'.  Kunnen ze lekker hun creativiteit kwijt in het verzinnen van constructies! Zo ben ik immers ook begonnen. Met wasrekjes, lakens en knijpers.

De werkbeschrijving van deze tent vind je op www.craftkitchen.nl. De stof die ik gebruikt heb is Sweet van ReStyle (verkrijgbaar via G. Brouwer).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten