donderdag 5 februari 2015

Fashionable Selby


Heeft Door Het Oog Van De Naald jou ook geïnspireerd om je eigen kleding te gaan ontwerpen? Of misschien heb je vroeger wel eens kleding genaaid en begint het door dit programma weer te kriebelen. Het is altijd mooi om te zien hoe creatievelingen aan de slag gaan en ogenschijnlijk 'vanuit het niets' een kledingstuk bedenken. Een interessante vraag is altijd 'Waar halen ontwerpers eigenlijk hun inspiratie vandaan'? Een nog leukere vraag is 'Hoe ziet hun werkomgeving eruit?'. Als je hier ook nieuwsgierig naar bent is het boek Fashionable Selby echt wat voor jou.
Fashionable Selby is een prachtig coffee table book met foto's en mini-interviews met bekende en minder bekende mode-ontwerpers vastgelegd door fotograaf Todd Selby.
Door de lens van deze kunstenaar kun je een kijkje nemen in de ateliers van onder andere Dries van Noten, Isabel Marant en onze eigen Iris van Herpen en Bas Kosters. Zo kwam ik  te weten dat Ambika Conroy (New York) zelf angora-konijnen houdt (ze heeft er 5!). Hun vachtjes worden - vanzelfsprekend zonder dierenleed - met de hand geschoren, de wol geweven met een spinnewiel waarna er de mooiste zachte mutsjes, vesten en omslagdoeken van gemaakt worden! Een heerlijke inspiratieboek waar je uren in kunt lezen en vooral kijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten