zaterdag 14 februari 2015

DIY Slinger van jute... Happy Valentine!

Celebrate whenever you can! Vier het leven en vier de liefde. Heerlijk toch zo'n Valentijnsdag. Laat je niet van de wijs brengen door commercieel gedoe. Trek gewoon je eigen plan en maak er een mooi feestje van. Simpel of chic. Wij vierden Valentijnsdag deze zaterdag met het hele gezin. Te beginnen met een Valentijnsontbijt, iets 'Valentijnachtigs' bij de koffie, dochter van 9 wilde koekjes bakken voor haar BFF en samen met haar 'iets leuks kopen' terwijl de jongste gezellig meedeed met alles en de hele dag mooie tekeningen maakt met veeeeel hartjes.

Valentijn hoeft ook niet kitsch te zijn. Speciaal voor deze en andere romantische gelegenheden een DIY van een mooie basic slinger van jute en raffiatouw. Supermooi natuurlijk materiaal waar je de leukste creaties mee kunt maken. Nog een Happy Valentine!

Benodigde materialen
Lap jute - Chemage of ModPodge (Xenos) - Kwast - Zwarte fineliner (watervast) en zwarte textielstift - Witte acrylverf - Raffiatouw - Textiellijm - Knijpers.

Aan de slag!
Print het patroon uit (onderaan deze pagina) en knip de vlagvorm uit. Leg een vlaggetje op een stukje jute. Smeer de omtrek van het vlaggetje in met Chemage/ModPodge met een brede marge (aan weerszijden van de te knippen lijn). Laat de Chemage drogen. Knip de vlagvorm uit de jute, aan de bovenzijde 2 cm. zoom aanknippen. Door de Chemage gaat de stof niet rafelen. Gebruik een raam als lichtbak: plak het juten vlaggetje met daaronder het patroon op het raam met tape. De hartjes 'trek je over' met witte verf, de letters met zwarte textielverf (eerst de contouren van de letter tekenen met fineliner).

Smeer de bovenste rand dun in met textiellijm  en vouw de rand om. Laat drogen met behulp van knijpers. Haal tot slot het touw door de tunneltjes. Happy Valentine!


Patroon
Download hier het patroon van de vlaggenlijn.

2 opmerkingen:

  1. Hallo,
    wat een ontzettend leuke vlaggenlijn. Het lukt me alleen niet om het patroon te downloaden. Kunt u die naar mij mailen. Alvast bedankt
    cgroothedde@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik kan ook inderdaad niet de vlaggenlijn downloaden. Hij zegt steeds dat ik toegang nodig heb hiervoor...

    BeantwoordenVerwijderen